Carolina Sandgren

Carolina Sandgren, sopran, är utbildad på Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. 1993 fick hon sitt genombrott som Nannetta i Falstaff och Gilda i Rigoletto, båda mot Ingvar Wixell på Stora Teatern i Göteborg. Efter invigningsföreställningen Aniara 1994 på GöteborgsOperan har hon gästat Kungliga Operan, Drottningholms Slottsteater, Malmö Opera, Det Kongelige Teater och Operaen i Köpenhamn, Welsh National Opera samt Nationaloperan i Prag, Weimar och Essen.

Bland hennes många roller finns Zerlina och Donna Elvira i Don Giovanni, Fiordiligi i Così fan tutte, Konstanze och Blondchen i Enleveringen ur seraljen, Corilla i Viva la Mamma, Adèle och Rosalinda i Läderlappen, Madame Cortese och Grevinnan Folleville i Resan till Reims, Clorinda i Askungen, Angéle Didier i Greven av Luxemburg, Valencienne i Glada änkan, Syster Constance i Karmelitsystrarna, Oscar i Maskeradbalen, Kunigunda i Candide, Antonia i Hoffmanns äventyr, sopransolist i Mozarts Requiem, Grevinnan och Marcellina i Figaros bröllop, Mrs Alice Ford i Falstaff, Blomsterflicka i Parsifal, Pamina i Trollflöjten, Musetta i La Bohème, Tatjana i Eugen Onegin, Aksinja i Lady Macbeth från Mzensk, Tosca och Gertrud (Mamman) i Hans och Greta.

Carolina Sandgren är återkommande solist med bland annat St Petersburgfilharmonin och Göteborgs Symfoniker. Nu senast med St Petersburg Radio- och tv-orkester i showen Opera on Ice. Hon har också turnerat i Kina med GWO och med Magnus Rosen band 2013. Carolina Sandgren har gjort flertalet cd-, dvd- och tv-inspelningar. 2013 belönades hon med Göteborgs Stads förtjänsttecken.